Chirurgia estetica sau chirurgia " respectului de sine" PART 2

...Si la o adica de ce ai apela la chirurgia sau medicina estetica?? Poate ca iti doresti foarte mult si ai indicatie pentru genul asta de interventii sau este la moda( si nu poti ramine pe dinafara ca te rad prietenele de club) sau esti “adusa de mana” de catre o fata sau nepoata mai frumusica si cocheta care vrea sa iti faca cu tot dinadinsul un cadou de vreo sarbatoare oarecare...
Desigur ca un numar semnificativ de paciente apeleaza la chirurgul plastician pentru ca au nevoie si isi doresc sa arate intr-adevar mai bine si de ce nu ,“sa se simta mai bine in pielea “ lor. Este categoria de paciente cu care imi place cel mai mult sa colaborez.Sunt paciente cu un intelect peste medie care vin in primul rand la consultatie si impreuna cu mine si la indicatia mea stabilim un program coerent de “ajustari” estetice corporale pornind de la remodelarea corporala , remodelarea sanilor si nu in ultimul rand rejuvenarea faciala. Sunt situatiile in care colaborarea cu pacienta duce la cele mai bune rezultate. Este o placere sa colaborezi cu astfel de paciente care inteleg toate aspectele legate de interventie, succedarea acestora la anumite intervale si prioritatile estetice asupra carora insist totdeauna. Actionand totdeauna numai in limitele naturalului pot spune ca am obtinut rezultate foarte bune de care pacientele au fost deosebit de multumite .In acest mod am transformat o relatie strict profesionala intr-o relatie de incredere si amicitie care s-a consolidat in cursul anilor.Niciodata nu am recomandat pacientelor mele proceduri estetice chirurgicale sau nechirurgicale in care eu personal nu am crezut sau pe care nu le-as fi recomandat prietenilor sau membrilor familiei mele.
O categorie aparte o reprezinta pacientele mai varstnice aduse “de mana” de fiice sau nepoate care doresc sa le faca un cadou cu vreo ocazie oarecare. Aceste situatii sunt dificil de gestionat deoarece aceste paciente cu varste intre 50-65 ani sunt niste doamne casnice, foarte simpatice dealtfel ,dar preocupate mai mult de nepoti si gospodarie si foarte putin de rejuvenarile estetice pe care nu si le doresc deloc dar care sunt impinse de la spate “de a arata mai bine”. Este greu de crezut ca o persoana care nu a pus nicidata pret pe aspectul estetic va aprecia acest lucru in ultima perioada a vietii...
Aceste situatii sunt dificil de gestionat asa cum spuneam mai inainte deoarece genul acesta de paciente nu inteleg nimic din ceea ce le spun in timpul consultatiei si ma privesc cu o privire care parca trece prin zid(gandindu-se probabil la mancarea pe care au lasat-o pe foc acasa si la telenovela pe care au pierdut-o). De cele mai multe ori nu inteleg care este prioritatea de tratament si insista asupra unor fleacuri estetice a caror rezolvare nu va schimba de loc aspectul lor estetic.De fapt nu va avea decat un efect psihologic: ca si-a “facut ceva estetic” si a multumit-o pe nepoata care a investit niste bani( as zice inutil) pentru a face un cadou matusii.
Aproape in toate aceste cazuri, pacientele de acest gen nu mai revin pentru continuarea procedurilor .Personal cred ca sunt chiar bucuroase ca au plecat si au scapat de gura nepoatei sau fiicei care doreau sa ii faca un cadou pe care insele nu si l-au dorit.
O alta categorie destul de numeroasa este aceea a pacientelor tinere, foarte frumoase si ingrijite care apeleaza la chirurgia estetica doar pentru ca este la moda si prietenele sunt deja abonate la o serie de mici interventii nechirurgicale care le mentin frumusetea si de ce nu “notorietatea”. Desigur ca aici este foarte valabila afirmatia unui mare chirurg plastician cu o experienta de cateva decenii, o somitate in materie care sfatuia colegii sa “practice chirurgia plastica la femei frumoase,in acest fel ele vor fi si mai frumoase si chirurgul estetician va fi cel mai apreciat”. Personal consider ca atat timp cat exista indicatie reala pentru un anumit tip de interventie estetica ,aceasta poate fi realizata numai in limitele naturalului. La acest gen de paciente ,interventiile de corectie a ridurilor fine si marire a buzelor cu acid hialuronic, tratamentele cu toxina botulinica , corectia cearcanelor si metodele de rejuvenare faciala prin terapie Vampir si mezoterapie sunt cele mai solicitate. Dar nu in ultimul rand remodelarea sanilor prin augmentare cuimplanturi mamare sau lifting mamar alaturi de remodelarea siluetei sunt preferintele pacientelor mele.
Indiferent de situatie insa, atat timp cat pacientele sunt fericite si se simt”bine in pielea lor” dupa efectuarea unei interventii estetice se poate spune ca scopul a fost atins .Iar chirurgul estetician poate fi multumit.






Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Va deranjeaza cearcanele si nu stiti ce sa faceti?

Ce asteapta o pacienta de la o clinica de estetica medicala ?

Chirurgia estetica dupa sarcina si nastere.Este moft sau o necesitate??