Chirurgia estetica sau chirurgia "respectului de sine"-PART 1

De ce am considerat  important sa scriu acest articol? Dintr-un motiv foarte simplu: am simtit nevoia sa aduc la lumina cateva aspecte legate de chirurgia estetica. De foarte multe ori ,chirurgia estetica a fost asociata cu aspectele nenaturale ale unor asa zise “vedete’ autohtone operate sau de ce nu, chiar unele vedete de talie international ale caror”reusite estetice” m-au pus chiar si  pe mine pe ganduri. Publicitatea agresiva facuta in ultimii ani in jurul unor cazuri de chirurgie estetica nereusita a condus de multe ori la concluzia ca acest tip de chirurgie ( chirurgia estetica) este accesibila numai vedetelor sau unor personalitati cu posibilitati financiare. Sau, de prea multe ori chirurgia estetica a fost sinonima cu monstruozitatea sau “ nereusita estetica”.
Foarte fals! In lume exista milioane de femei care au apelat la chirugia estetica sau medicina estetica si la care rezultatele au fost foarte bune iar satisfactia pacientelor a fost maxima. Si asta pentru ca interventiile estetice au fost abordate respectand principiul naturalului iar evaluarea individuala a fiecarui caz in parte a fost facuta de colegi chirurgic plasticieni cu experienta si onestitate profesionala, Desigur ca au fost si cazuri in care evaluarea nu a fost facuta pe criterii profesionale ci a tinut cont numai de dorinta pacientei care nu a corespuns real  posibilitatilor terapeutice.Este normal ca aceste cazuri sa se finalizeze cu esecuri estetice .Iar presa care urmareste senzationalul a preluat pe prima pagina aceste cazuri de senzatie .Aceste aspecte au incriminat chirurgia estetica drept principal cauza a mostruozitatilor estetice.  Bineinteles ca presa scrisa sau vizuala nu a publicat sau difuzat  niciodata ( sau foarte rar)un  articol referitor la milioanele de paciente din lumea intreaga la care rezultatele estetice au fost foarte bune. Dar oare aceste articole ar fi fost ceva senzational sau ar fi avut rating ?? Bineintes ca nu !!
Chirurgia sau medicina estetica trebuie considerate in primul rand o “chirurgie a respectului de sine”.   Ce inseamna respectul de sine in acceptiunea mea? Adica, sa te”simti bine in pielea ta”…Sa arati bine pentru varsta ta si de ce nu ,poate chiar mai tanara. Si daca iti permiti, de ce sa nu apelezi la chirurgia estetica pentru a realiza acest lucru?? Asa cum iti aloci buget pentru coafor, manichiura, distractii , shopping, excursii, poti sa aloci un buget si pentru a te simti bine in pielea ta. De multe ori ,acest lucru vine firesc din dorinta umana de a arata mai bine dar exista si situatii in care anturajul si obligatiile profesionale iti impun sa arati mai bine.
 De foarte multe ori, paciente care lucreaza in mediul afacerilor, PR, bancar, etc si care vin in contact cu publicul trebuie sa se prezinte corespunzator nu numai din punct de vedere al vestimentatiei cat si al aspectui estetic personal. As putea spune ca acest lucru sta la baza succesului nu numai personal ci si profesional. Am avut nenumarate paciente din aceasta categorie care in urma unor proceduri realizate pe parcursul multor ani s-au mentinut tinere  si frumoase fara a realiza eforturi deosebite.  Si totul a fost realizat numai prin prisma naturalului  .
Ce ati spune daca ati dori sa achizitionati un autoturism Mercedes de la dealer si reprezentantul s-ar prezenta la intalnire conducand o Dacie revopsita din anul 1980 si imbracat in blugi , cu o fata obosita, incercanata , cu aspect imbatranit si neingrijit?? Sau daca v-ati intalni cu o agenta de PR  (care va propune sa va reprezinte interesele in relatie cu media) si ea are 1,50 , 95 KG, o fata obosita, cu pleoapele atarnand, cu multiple riduri care brazdeaza fata , cu cearcane adanci si cu sanii  cazuti  ( si eventual imbracata “mulat” ca sa fie mai moderna). Ati avea incredere sa va reprezinte interesele din punct de vedere a comunicarii?  Eu , NU !!
Veti spune probabil ca mai importantante sunt caracteristicile intelectuale decat cele estetice…Asa este, sunt de acord… dar in anumite profesii , pe langa calitatile profesionale ,cele estetice isi au rolul lor important si reprezinta chiar o obligatie. Imbinarea intre calificarea profesionala si aspectul estetic este de multe ori  cheia succesului.

Aici este rolul chirurgiei si medicinei  estetice. Poate realiza imbunanatirea aspectului estetic in limitele naturalului in asa fel incat fiecare sa se simta”bine in pielea sa”. Acest lucru se insoteste si de imbunatatirea starii de confort psihic cu efecte favorabile vizibile atat in viata personala cat si profesionala.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Va deranjeaza cearcanele si nu stiti ce sa faceti?

CELLBOOSTER GLOW in mezoterapia faciala

Ce asteapta o pacienta de la o clinica de estetica medicala ?